A 2023. évi országos közfoglalkoztatási program eredményei a KEFAG Zrt.-nél

Társaságunknál 2023. augusztus 31-én befejeződött a 2023. évi országos közfoglalkoztatási program, amelynek segítségével átlagosan 56 főnek biztosítottunk munkalehetőséget.

A program során a közfoglalkoztatottak csemetetermesztési, erdőápolási, út- és nyiladék-karbantartási munkákat végeztek, és segítették az erdei tűzpásztarendszer fenntartását. Emellett részt vettek az illegális hulladéklerakók felszámolásában, a parlagfűmentesítésben, valamint közcélú tevékenységeket láttak el a Kecskeméti Arborétumban, az erdőgazdaság által kezelt parkerdőkben és egyéb közjóléti objektumokban.

A program a Belügyminisztérium 46 millió forintos támogatásával valósult meg, amelyet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 8,7 millió forint önerővel egészített ki.

Bővebben...

XXVII. Erdők Hete Programsorozat – KEFAG Zrt. (2023. október 2-8.)

Október 3. kedd - óvodások, kisiskolások, október 5. csütörtök - felső tagozatosok
Kecskeméti Arborétum (Kecskemét, Nyíri út 48.)

•    Erdei kincsestár: termések, magok világa Neveljünk mi is facsemetét!
Hogyan készülnek az állatok a télre? Erdei állatok titkos éléskamrái, az erdő, mint bőségesen terített asztal, madarak vándorlása.
•    Hogyan védjük az erdei állatokat? Ne szemetelj, életet menthetsz! Mit tegyél, és mit ne tegyél, hogy segíts az állatoknak! Hogyan védi az erdei állatokat az erdész és a vadász?
Érdekességek, játékos feladatok várják a bejelentkezett óvodás és iskolás csoportokat több állomáson kb. 1,5 órában.
A program ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges!
Vörösváczki Mónika, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30 626 8966

Október 4. szerda
Hogyan élnek az erdei állatok? Interaktív foglalkozás óvodások és iskolások részvételével.
Sáskalaposi Vadászati Emlékerdő (Tompa)
Előzetes bejelentkezés szükséges az ingyenes programra!
Nagy Enikő, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30 748 6919

Bővebben...

Pattanj nyeregbe! ... Tekerj erdészekkel 2023-ban is!

Immáron nyolcadik alkalommal szervez kerékpártúrát a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészete és a Halasi Bringabarát Klub 2023. szeptember 16-án, szombaton a az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva!

A program ("szakvezetett" bicajozás: meg-megállva információk az erdőről, az erdészek munkájáról; valamint dr. Csóka György "Mire jó a biodiverzitás?" című előadása) a bugaci Oktatási Kabinetben. A rendezvény INGYENES, de előzetes jelentkezéshez kötött!

Szeretettel várják a bringázni vágyókat!

Részletek a plakáton.

Bővebben...

XVI. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

2023. szeptember 2-án került megrendezésre a Vadgasztronómiai Fesztivál Soponyán, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. szervezésében.

A KEFAG Zrt. Császártöltési Erdészet és Központ munkatársai a csodaszépen dekorált standon gombás szarvaspörköltet főztek kapros-túrós galuskával. Főszakács Balogh K. József, kuktái: Balogh K. Róbert, Rostás Róbert, Dr. Haszonits Győző és Terjéki Tímea (dekoráció), Seres Ferenc, Seresné Gyenes Tünde, Dr. Andrési Dániel, Dr. Bárány Gábor.

Bővebben...

XXIII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapok

2023. augusztus 25-én rendezte meg a sportnapokat a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., Győrben.

Társaságunk is szép számú résztvevővel képviseltette magát, és az alábbi sportágakban jeleskedtek kollégáink:

1. hely Józsa Balázs - Falmászás

2. hely Kisa Gábor és Makra Zsuzsanna - Íjászat

2. hely Kovácsné Tóth Szilvia - Asztalitenisz

2. hely Benda Ákos - Úszás

Gratulálunk minden sportolónak!

Bővebben...

Kiskunsági erdészek megemlékezése Petőfi Sándorról

A Petőfi 200 Emlékév keretében az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportjának lelkes csapata 2023. május 10-én megemlékezést tartott a Kecskemét-hetényegyházi Nyíri-erdőben lévő erdészháznál. A hely apropóját az adta, hogy az erdészházban található a Szulyovszky László erdész által létrehozott 1848-49-es gyűjtemény, berendezett Petőfi emlékszobával.
A kíváncsi közönségnek Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történész-muzeológus munkatársa tartott érdekességekkel tarkított - kevésbé ismert történetekről, eseményekről - baráti hangulatú előadást. A jelenlévők többek között megismerhették Petőfi gasztronómiai érdeklődését, megtudhatták, hogy legkedvesebb étele a túrós tészta volt, amit nem a konyhatündérségéről híres felesége, Szendrey Júlia is el tudott készíteni a szerelmes költőnek.
Az eseményen egy Petőfi-emlékfa ültetésére is sor került egy vadkörte, más néven vackor elültetésével. A körtefára többszörös szimbolikus jelentése miatt esett a választás.

Bővebben...

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató